ШКОЛСКА СЛАВА у Мелници

Датум: 20. Mart 2014 21:22 Категорија: ДОГАЂАЈИ


27.јануара традиционално је прослављена школска слава Свети Сава. Ученици, наставници и родитељи су омогућили да овај дан за све буде посебан. 


Ученици су најпре уз помоћ наставника извели културно уметнички програм. Сви ученици су отпевали „Светосавску химну“, а потом су ученици седмог разреда  заједно са рецитаторима из млађих разреда извели луткарску представу „Свети  Сава међу децом“ по тексту ученице Драгане Новаковић која је претходне школске године награђена за најбољи литерарни светосавски рад. У изради лутки, костима и сценографије учествовали су ученици у сарадњи са наставницима. За најбољи литерарни рад изабрана је прича „СВЕТИ САВА И ПЕСНИК“ ученице 8.разреда Катарине Балабановић. Ученици су извели и веома занимљиву плесну тачку „ Борба добра и зла“.  

                          
                                           

Сви заједно су потом присуствовали резању славског колача који је и ове године обавио свештеник Лаза. Ученици су традиционалнo добили светосавске пакетиће, а потом је настављена прослава у добром расположењу и уз богату трпезу коју су припремили родитељи ученика школе.